UNDER CONSTRUCTION

Klassiek Ballet

Wij bieden momenteel balletlessen op vrijdag in de leeftijden 4-6 jaar, 6-9 jaar, 10+ en volwassenen. Op vrijdag 30 augustus zijn er open lessen (Klassiek) Ballet in Zalencentrum De VerdiepingAlle balletlessen worden gegeven door Irina Radtchenko.

Bellydance

Momenteel geven we Bellydance op niveau 1/2 en hebben de cursisten het afgelopen seizoen jaar ook geleerd met een sluier te dansen. Donderdag 30 augustus starten we het nieuwe jaar op met een workshop. Op 26 september starten we met een lesblok van 5 lessen niveau 1/2. Zie inschrijvenBellydance wordt gegeven door Evy Puga.

Chairdance

Vanaf seizoen 2024-2025 gaan we naast de vertrouwde workshops op zaterdag ook op donderdag regelmatig cursussen in  Chairdance aanbieden. Dit geeft de gelegenheid om 1 choreografie verspreid over meerdere lessen te leren, waardoor meer gewerkt kan worden aan techniek, styling en expressie. Zaterdag 31 augustus is er een workshop van 75 minuten en donderdagavond 26 september start een lesblok van 5 lessen. Zie inschrijven

Chairdance wordt gegeven door Evy Puga.

Ori Tahiti

Ori Tahiti is de traditionelePolynesischedansvan het eiland Tahiti. Deze dans kan alleen als workshop aangevragd worden voor scholen, danssscholen, feesten etc. Ori Tahiti wordt gegeven door Evy Puga.

Peuterdans

Peuterdans is een dansles voor peuters (2 tot 4 jaar). Het is vaak de eerste verkenning en kennismaking met muziek en dans in groepsvorm. De kinderen leren spelenderwijs bewegen, stappen en dansen op een ritme. Dit gaat aan de hand van herkenbare en bekende liedjes waarin bepaalde bewegingen bv. al zingend worden weergegeven. Er worden regelmatig attributen gebruikt, zoals slingers, dierenmaskers enz.. Ook worden er educatieve liedjes gebruikt waarin bijvoorbeeld tellen, tanden poetsen, seizoenen, het weer en dieren in voorkomen, wat de kinderen dan uitbeelden of meezingen.

Wij geven een open les in Peuterdans op vrijdagmiddag 30 augustus in Zalencentrum De Verdieping. 

Zijn er minimaal 7 aanmeldingen? Dan starten we een reguliere groep op! Dus geef je op voor de open lessen & schrijf je in voor het nieuwe seizoen! Peuterdans wordt gegeven door onze balletdocente Irina Radtchenko.

Salsa

Salsa is een populaire dansvorm die met of zonder partner gedanst wordt. De 3 meest gedanste stijlen momenteel in Nederland zijn: Salsa On1 (LA Style), Salsa On2 (Mambo of NY Style) en Cuban style. In Nederland wordt het meeste lesgegeven in Salsa On1, Mambo On2 wordt gezien als een stijl waar je daarna verder in kan, maar er zijn steeds meer dansscholen die alleen les in Mambo On2 geven. Cubaanse stijl wordt meestal in aparte dansscholen gegeven.

Salsa vind zijn oorsprong in Cuba en heeft zich, door migranten, in de vorige eeuw, op verschillende plaatsen in de wereld, verschillend ontwikkeld. Met name door een vermenging met andere dans- en muziekstijlen.

Er zijn tegenwoordig lessen in zowel partner- als solo dansen. Ook vind je veel workshops in ander (dans)stijlen zoals Chachacha, Pachanga, Cuban Rumba, Afro-Cuban,  Mambo, Timba, Boogaloo, Contra tiempo etc. Er zijn veel dansgroepen en studententeams (mannen, vrouwen of gemengd), waar je je bij aan kunt sluiten. Kortom, er is veel te vinden op Salsa dansgebied. Ook zijn er door het hele land dansfeesten en festivals te vinden. Klein en groot, met en zonder shows of workshops, voor ieder wat wils.

 Salsa dansfit is een conditie en flexibiliteit dansles, waarin wij allerlei stijlen in een leuke mix voorbij laten komen. Salsa On1, Mambo On2, Cuban style, Bachata, Chachacha, Boogaloo, Cuban Rumba, Afro-Rumba, Pachanga enz. De les wordt afgesloten met een flinke stretch en we komen tot rust met een bodyscan. We gebruiken allerlei danspassen door elkaar op een opzwepend tempo tot improversniveau. Salsa dansfit is open level les, dwz. voor iedereen, ongeacht of je wel of geen ervaring hebt. Salsa dansfit wordt gegeven op de locatie Sportschool Kaizen. Salsa dansfit wordt ook in de zomer gegeven. Er zal weer een open les zijn op zaterdag 31 augustus om 11.00 uur.

Salsa Kids is Salsa les voor kinderen. We hebben 1 groep 7-12 jr op zaterdag in Sportschool Kaizen. Ze leren zowel partnerdansen als solo  Salsa dansen. Afhankelijk van de leeftijd maken ze ook een begin met andere dansstijlen binnen Salsa zoals Mambo, Cuban Salsa, Chachacha, Cuban Rumba, Afro-Rumba en Boogaloo. De kinderen leren ook de Dominicaanse danss Bachata. In het nieuwe jaar is er een open les zaterdag 31 augustus  voor de groep Salsa Kids 7-12 jr in Sportschool Kaizen. 

Er komen steeds meer aanmeldingen voor Salsa Kids. Eventueel wordt de groep na 31 augustus 2024 opgesplitst in een oudere en jongere leeftijdsgroep.

Salsa dansfit en Salsa Kids wordt gegeven door Heidy Willaert.

Kom dansen bij Salsa dans- en Balletschool Voorhout!

Ontdek een wereld van dans en plezier. Schrijf je vandaag nog in voor een proefles en ervaar het zelf.